Признат за един от водещите тенори на нашето време, мексиканският оперен ас

...
Признат за един от водещите тенори на нашето време, мексиканският оперен ас
Коментари Харесай

Признат за №1 идва в НДК, билетите са достъпни

Признат за един от водещите тенори на нашето време, мексиканският оперен ас Роландо Вийязон идва у нас преди Коледа, с цел да се включи в Новогодишния музикален фестивал на 22 декември.

Роденият в Мексико Вийязон ще радва гостите в зала 1 на НДК дружно със Софийската филхармония. Концертът ще бъде дирижиран от маестро Найден Тодоров и ще бъде разграничен в две елементи – арии и творби с коледна тема.

Билети

Билетите за блестящата церемония към този момент са пуснати в продажба на цени сред 70 и 140 лева Роландо Вийязон от дълго време е спечелил любовта на публиката и рецензията, която го обсипва със суперлативи за неговия глас. Наричан " най-очарователния от днешните оперни артисти " (The Times) и с " превъзходен мъжки глас…величествен, грациозен и мощен " (Süddeutsche Zeitung), Роландо Вийазон е приет за един от водещите тенори на нашето време. Той поддържа и сполучлива кариера като режисьор, публицист и ефирен водещ редом с блестящите си театрални превъплъщения, написа " Телеграф ".

Доминго

Роден в Мексико Сити, той стартира образованието си по музика в Националната консерватория на родната си страна, преди да се причисли към юношески стратегии в оперните театри в Питсбърг и в Операта на Сан Франциско. Той бързо прави име на интернационалната музикална сцена, откакто печели няколко награди в състезанието Operalia на Пласидо Доминго през 1999 година (включително премията " Сарсуела “ и премията на публиката). През същата година прави европейски дебют като Де Грийо в " Манон " на Масне в Генуа, като Алфредо в " Травиата " в Парижката опера и като Макдуф в " Макбет " на Верди в Берлинската Щатсопер.

През 2011 година Роландо Вийязон дебютира като режисьор в Лион и от този момент режисира постановки в най-големите европейски оперни театри. През 2007 година тенорът става извънреден актьор на Deutsche Grammophon. Той е продал над 2 милиона албума по целия свят и е записал над 20 CD и DVD, които са отличени с голям брой награди. Вийязон е и Кавалер на Ордена на изкуствата и литературата, една от най-високите награди в региона на изкуството и литературата във Франция – страната, в която живее.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР